Antena 3 CNN Externe Statele Unite îşi celebrează astăzi Ziua Independenţei

Statele Unite îşi celebrează astăzi Ziua Independenţei

Statele Unite îşi celebrează astăzi Ziua Independenţei
de S.T.    |    04 Iul 2015   •   12:04
Statele Unite îşi celebrează astăzi Ziua Independenţei. Peste tot vor avea loc, ca de obicei, parade, festivităţi, focuri de artificii şi petreceri la iarbă verde.

Anul acesta, însă, toate se vor desfăşura sub supravegherea atentă a forţelor de ordine, mobilizate pentru a preveni orice eventual atac terorist.

Departamentul Securităţii Interne subliniază că nu există informaţii precise şi credibile că s-ar pregăti atentate în ziua festivă. Cu toate acestea, au fost luate măsuri deosebite de securitate: la New York este vorba chiar de cele mai ample măsuri de acest fel din ultimii ani.

Străzile şi chiar bazinele portuare vor fi controlate minuţios, în punctele strategice vor fi postaţi trăgători de elită iar camerele de supraveghere vor încerca să surprindă tot ce mişcă.

Autorităţile se tem cel mai mult de aşa-zişii "lupi singuratici", indivizi fără legături evidente cu reţelele teroriste, pe care nimeni nu-i suspectează până când trec la atac.

De la începutul anului, 30 de persoane au fost arestate în Statele Unite pentru pregătirea unor atacuri inspirate, în general, de Statul Islamic.

×
Subiecte în articol: Ziua Independentei SUA
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close