Antena 3 CNN Externe Statul german a vândut 5% din acţiunile Deutsche Post pentru 924 de milioane de euro

Statul german a vândut 5% din acţiunile Deutsche Post pentru 924 de milioane de euro

Statul german a vândut 5% din acţiunile Deutsche Post pentru 924 de milioane de euro
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Sep 2012   •   14:53

Statul german a vândut o participaţie de 5% din acţiunile Deutsche Post pentru 924 milioane euro, după creşterea acţiunilor companiei la maximul ultimilor patru ani, şi va folosi banii pentru a finanţa parţial preluarea a 7,5% din titluriel gigantului EADS de la Daimler AG, transmite Bloomberg.
   
Banca de dezvoltare KfW Group, controlată de stat, a vândut 60 milioane acţiuni la 15,4 euro pe unitate, cu 3,6% sub nivelul de la finalul şedinţei bursiere de joi, de 15,98 euro.
   
Participaţia KfW la cel mai mare operator de servicii poştale din Europa a scăzut astfel la 25,5%.
   
Banca strânge bani pentru a achiziţiona 7,5% din acţiunile European Aeronautic Defence & Space Co. (EADS), care deţine şi Airbus, de la grupul Daimler, proprietarul Mercedes-Benz. La cotaţia bursieră actuală, pachetul EADS este evaluat la 1,9 miliarde euro.
   
"KfW a decis să profite de condiţiile favorabile de pe pieţele de capital pentru a continua cu succes procesul de privatizare a Deutsche Post", a declarat într-un comunicat Guenther Braeunig, membru în board-ul executiv al băncii de stat.
   
Acţiunile Deutsche Post au atins în această săptămână pe bursa de la Frankfurt cele mai ridicate cotaţii din septembrie 2008, însă au închis vineri în scădere cu 3,2%, la aproximativ 15,3 euro, nivel la care capitalizarea companiei este de aproape 19 miliarde euro.
   
Deutsche Post a înregistrat în trimestrul al doilea un profit net de 2,6 miliarde euro şi a majorat estimările pentru acest an.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close