Antena 3 CNN Externe Steve Jobs şi Bill Gates. Ce credeau unul despre celălalt?

Steve Jobs şi Bill Gates. Ce credeau unul despre celălalt?

Steve Jobs şi Bill Gates. Ce credeau unul despre celălalt?
30 Noi 2011   •   14:04
"Fiecare se credea mai deştept decât celălalt, dar Steve l-a tratat întotdeauna pe Bill ca fiindu-i inferior, în special atunci când venea vorba despre gust şi stil. Iar Bill se uita de sus la Steve, pentru că acesta nu se pricepea la programare", i-a povestit un fost angajat al Macintosh biografului lui Steve Jobs, Walter Isaacson, citează Mediafax.

În biografia lui Steve Jobs, scrisă de Walter Isaacson, se găsesc mai multe exemple despre relaţia dintre cei doi şi despre ce gândeau unul despre celălalt. Iată câteva dintre ele :


Steve Jobs despre Bill Gates : 

- “Bill pur şi simplu nu are imaginaţie şi nu a inventat nimic niciodată, de aceea cred că i se potriveşte mai bine poziţia de filantrop.”

 - “A copiat ideile altora fără niciun fel de jenă.”

 - Despre Microsoft a spus că “nu are gust”: “Singura problemă cu Microsoft este aceea că nu are gust. Şi când spun asta mă refer la nivel macro, adică nu au idei originale care să aducă plus valoare produselor lor.”

- “Lui Bill îi place să creadă despre el că este un om care produce, dar nu este aşa. Este în primul rând om de afaceri şi pentru el este mai important să facă afaceri, decât să facă produse deosebite. A ajuns cel mai bogat om al planetei, pentru că a vrut să ajungă bogat şi i-a reuşit. Nu asta a fost ţelul meu în viaţă. Îl admir pentru compania pe care a ridicat-o – este impresionanta, şi mi-a făcut plăcere să lucrez cu el. Este inteligent şi are simţul umorului.”



Bill Gates despre Steve Jobs:

- Steve Jobs era “fundamental ciudat şi imperfect pentru o fiinţă umană.”

- “Nu ştia mare lucru despre tehnologie, dar avea un instinct extraordinar pentru lucrurile care urmau să prindă la public.” 

- “Steve Jobs se concentrează doar pe cateva lucruri care contează, îi obişnuieşte pe oameni cu o interfaţă bună, pe care piaţa le consideră apoi lucruri revoluţionare şi uimitoare.”

 - La o conferinţă IT, Gates a spus: “Aş da orice să am bunul-gust al lui Steve.”

 - Despre iPad: “Este un e-reader drăguţ, dar nu pot să spun, uitându-mă la iPad, că este ceva ce aş fi vrut să fi făcut şi Microsoft.”

- După publicarea biografiei, Gates a spus: “Îl respect de Steve, am lucrat împreună, ne-am susţinut unul pe celalalt, chiar şi atunci când eram în competiţie. Nu mă supără nimic din ceea ce a spus despre mine.”

 

×
Subiecte în articol: steve jobs Bill Gates
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close