Antena 3 CNN Externe Stewardesă de 61 de ani, eroină în San Francisco după ce a ţinut locul unui copilot (VIDEO)

Stewardesă de 61 de ani, eroină în San Francisco după ce a ţinut locul unui copilot (VIDEO)

Stewardesă de 61 de ani, eroină în San Francisco după ce a ţinut locul unui copilot (VIDEO)
17 Iun 2010   •   21:50

Un avion al companiei American Airlines a aterizat cu ajutorul unei stewardese în vârstă de 61 de ani după ce unuia dintre piloţi i s-a făcut rău. Cei 225 de pasageri ai aeronavei au fost aduşi la sol în siguranţă, iar femeia  a devenit eroină în San Francisco.

Stewardesa Patty Deluna a fost nevoită să ajute la pilotarea Boeingului 767, care, potrivit legii, nu poate fi mavevrat de o singură persoană. Căpitanul aeronavei i-a cerut ajutorul femeii de 61 de ani care luase lecţii de pilotaj în urmă cu mai bine de 40 de ani.

"Am simţit că e şansa vieţii mele. Am fost acolo pentru a-l ajuta pe căpitan în caz că era prea ocupat şi sărea peste intrucţiuni. Am fost atentă şi la trafic", povesteşte stewardesa.

Avertizat de situaţia de la bord, turnul de control a făcut o excepţie şi i-a permis stewardesei să fie copilot. Pasagerii nu au ştiut nici un moment ce s-a întâmplat.

Aeronava companiei American Airlines a aterizat în siguranţă, iar pasagerii au aflat numai la sol că au trecut printr-o situaţie dificilă. Patty spune că a fost fericită să ajute şi că va relua lecţiile de pilotaj cât de curând pentru a fi pregătită data viitoare când se întâmplă ceva asemănător.



Antena 3

×
Subiecte în articol: stewardesa erou San Francisco avion
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close