Antena 3 CNN Externe Monumentul de la Stonehenge, luat cu asalt la solstițiu, deși era închis

Monumentul de la Stonehenge, luat cu asalt la solstițiu, deși era închis

Sute de oameni au mers luni dimineață la celebrul ansamblu de la Stonehenge să asiste la răsăritul soarelui de solstițiu, în ciuda recomandărilor autorităților de a evita deplasarea, din cauza restricțiilor COVID.

Monumentul de la Stonehenge, luat cu asalt la solstițiu, deși era închis
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Iun 2021   •   22:00

Organizația care administrează monumentele din Marea Britanie, English Heritage, a întrerupt transmisiunea live din motive de siguranță, precizează BBC. Imaginile au surprins oameni sărind gardul de protecție pentru a merge la pietrele care formează ansamblul.

Poliția din Wiltshire a declarat că evenimentul a fost pașnic, dar numărul mare de oameni veniți în zonă a creat probleme. Pe transmisiunea video s-au văzut circa 100 de oameni în interiorul cercului format din pietre și un banner pe care scria „Rezistăm pentru Stonehenge”.

English Heritage se pregătea să primească vizitatori de solstițiu, dar guvernul a amânat relaxarea restricțiilor COVID pentru luna iulie. 

”Restricțiile COVID-19 au fost prelungite cu un motiv și este regretabil că am vazut oameni care s-au comportat într-un mod care i-a pus în pericol pe ei, pe angajații noștri și pe polițiști”, a declarat un purtător de cuvânt al English Heritage.

În mod normal, peste 10.000 de oameni se strâng să asiste la răsăritul soarelui la Stonehenge, în cea mai lungă zi din an.

Dar organizația a declarat că programul a fost oprit din motive de siguranță după ce „o serie de oameni au ales să ignore cererea noastră de a nu călători la pietre în această dimineață”.

Mii de oameni care au urmărit răsăritul soarelui la pavele online au ajuns să urmărească filmările preînregistrate înainte ca difuzarea live să revină în jurul orei 5:00 AM.

×
Subiecte în articol: stonehenge solstitiu de vara Anglia turisti
Parteneri
x close