Antena 3 CNN Externe SUA a demarat negocierile pentru a pune presiune pe Iran

SUA a demarat negocierile pentru a pune presiune pe Iran

SUA a demarat negocierile pentru a pune presiune pe Iran
Sursa foto: hillary clinton
06 Ian 2010   •   12:45

Statele Unite au anunţat că au început discuţiile pentru noi sancţiuni care să pună presiune pe guvernul iranian şi Gărzile Revoluţionare Islamiste de a opri programul nuclear al Teheranului.
"An început deja discuţii cu partenerii noştri pentru presiuni şi sancţiuni," declara secretarul american de stat Hillary Clinton.
"Scopul nostru este de a presa guvernul iranian, în special elemente ale Gărzii Revoluţionare, fără a contribui la suferinţa poporului, care merită mai mult decât ce primesc acum," arăta aceasta.
Statele Unite, care acuză Iranul că urmăreşte să producă bomba atomică, sub acoperirea programului nuclear civil, intenţionează să continue abordarea sa pe două căi, cu căutarea unor negocieri, în paralel cu analizarea unui nou ste de sancţiuni, pentru a schimba politica Teheranului.

Iran a respins termenul limită, finele anului trecut, pentru a accepta acordul susţinut de ONU , de a schimba uraniul său slab îmbogăţit pentru combustibil nuclear pentru reactorul de cercetare din Teheran, fapt despre care Clinton declara că a dezamăgit administraţia Obama,

"Noi am evitat să folosim termenul de deadline ... deoarece dorim să lăsăm uşa deschisă dialogului. Dar am subliniat că nu putem aştepta în continuare. Nu putem să stăm în timp ce iranienii discută despre creşterea producţiei de uraniu puternic îmbogăţit."
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close