Antena 3 CNN Externe SUA avertizează: Dezintegrarea statului sirian devine din ce în ce mai posibilă

SUA avertizează: Dezintegrarea statului sirian devine din ce în ce mai posibilă

SUA avertizează: Dezintegrarea statului sirian devine din ce în ce mai posibilă
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
11 Mai 2013   •   11:33
Dezintegrarea statului sirian devine din ce în ce mai posibilă ca urmare a escaladării conflictului din această ţară, a declarat vineri şeful Pentagonului, Chuck Hagel, potrivit Agerpres.
 
"Conflictul se intensifică. Dezintegrarea Siriei devine din ce în ce mai probabilă", a afirmat şeful Pentagonului, Chuck Hagel, într-un discurs ţinut la Washington Institute for Near East Policy (WINEP), după cum relatează RIA Novosti.
 
Ministrul american al apărării a adăugat că Statele Unite fac apel la Rusia şi China să-şi intensifice eforturile pentru soluţionarea conflictului din Siria, subliniind că reglementarea crizei siriene este în interesul acestor două ţări.
 
În acelaşi context, Chuck Hagel a amintit de intenţia Washingtonului şi Moscovei de a organiza o conferinţă internaţională pe tema crizei siriene şi de a invita cu această ocazie reprezentanţi ai guvernului de la Damasc şi ai opoziţiei, o iniţiativă salutată de mai multe state.
 
De notat că secretarul de stat american John Kerry s-a aflat la începutul acestei săptămâni, la Moscova, unde a fost primit de preşedintele rus Vladimir Putin şi unde a pledat ca cele două ţări să ajungă la un acord în vederea reglementării conflictului sirian, soldat, potrivit ONU, în cei doi ani de la izbucnirea lui, cu peste 70.000 de morţi.
 
Cu ocazia acestei prime vizite efectuate de John Kerry în Rusia în calitate de secretar de stat al SUA, cele două ţări au anunţat că au convenit să încurajeze regimul de la Damasc şi pe rebeli să găsească 'o soluţie politică' şi să sprijine organizarea 'cât mai rapidă' a unei conferinţe internaţionale. Opoziţia siriană a anunţat însă în urma apelului la dialog făcut de Moscova şi Washington că plecarea preşedintelui Bashar al-Assad de la putere este o condiţie prealabilă pentru orice discuţie.
 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close