Antena 3 CNN Externe SUA. Cabluri de susţinere au căzut pe podul Oakland Bay provocând panică în trafic (VIDEO)

SUA. Cabluri de susţinere au căzut pe podul Oakland Bay provocând panică în trafic (VIDEO)

SUA. Cabluri de susţinere au căzut pe podul Oakland Bay provocând panică în trafic (VIDEO)
29 Oct 2009   •   21:17

Mai multe cabluri de susţinere din oţel s-au rupt pe podul Oakland Bay aflat în San Francisco, California. Acesta este unul dintre cele mai aglomerate poduri din lume, cu mai mult de 250.000 de maşini care îl traversează zilnic. Cablurile, care cântăresc 2 tone fiecare, au căzut de la 30 de metri înălţime peste maşinile ce se aflau pe pod, provocând panică. Traficul a fost oprit mai multe ore din cauza incidentului.

Culmea, cablurile respective au fost instalate ca urmare a unei reparaţii de urgenţă, efectuate luna trecută. La momentul respectiv a fost descoperită în pod o crăpătură considerată periculoasă, mai ales că zona este una dintre cele mai active seismic din lume. În timpul cutremurului din 1989 o secţiune de 15 metri s-a desprins.

Podul este important pentru milioanele de oameni care îl traversează, însă experţii susţin că s-ar putea prăbuşi din cauza vârstei şi a designului său învechit. Inaugurat în 1936, podul susţine traficul mai multor benzi de circulaţie, pe două niveluri.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: San Francisco california
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close