Antena 3 CNN Externe SUA. Conserve otrăvite pentru animale

SUA. Conserve otrăvite pentru animale

SUA. Conserve otrăvite pentru animale
24 Mar 2007   •   16:49

Un scandal de proporţii a izbucnit în Statele Unite. Zeci de milioane de conserve de mâncare pentru animalele de casă au fost retrase de pe piaţă după ce s-a descoperit că erau contaminate cu otravă pentru şobolani. Cel puţin 17 pisici şi câini au murit, iar acum stăpânii lor, între care şi o româncă, vor să fie despăgubiţi la tribunal. Vinovată de întreaga afacere e o companie canadiană care produce conservele. Scandalul a izbucnit în statul New York, unde mai mulţi americani s-au plâns că animalele de casă le-au murit în mod suspect.

Sesizaţi, oficialii de la protecţia consumatorului au descoperit că numeroase sortimente de mâncare pentru pisici şi câini erau conţineau otravă pentru şobolani. Substanţa nocivă e interzisă în Statele Unite şi foarte probabil, provine de la grâul importat din China, folosit la prepararea mâncării. Vestea a semănat panică şi furie printre iubitorii animalelor.

?Cum se poate ca otrava pentru şobolani să ajungă oriunde, la o fabrică de alimente pentru animale. Nu ştiu dacă a fost produsă în aceeaşi zonă dar aşa cum stau lucrurile, mi se pare un act intenţionat? , declara o iubitoare de animale. 60 de milioane de conserve au fost retrase de pe piaţă. Păgubiţii ale căror câini şi pisici au fost otrăviţi vor însă răzbunare şi au dat în judecată compania producătoare.

Antena 3

×
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close