Antena 3 CNN Externe SUA îşi oferă sprijinul pentru prinderea lui "El Chapo", cel mai căutat baron al drogurilor

SUA îşi oferă sprijinul pentru prinderea lui "El Chapo", cel mai căutat baron al drogurilor

SUA îşi oferă sprijinul pentru prinderea lui "El Chapo", cel mai căutat baron al drogurilor
13 Iul 2015   •   08:44

Procurorul general al Statelor Unite, Loretta Lynch, le-a propus duminică autorităților mexicane ajutorul pentru a-l găsi pe baronul drogurilor Joaquin 'El Chapo' Guzman, evadat dintr-o închisoare de maximă securitate din Mexic pentru a doua oară în 14 ani, scrie Agerpres.
 
"Guvernul american este pregătit să coopereze cu partenerii mexicani (...) pentru a ajuta să fie prins rapid", a afirmat ministrul într-un comunicat.

"Împărtășim îngrijorarea Mexicului în legătură cu fuga lui Joaquin Guzman dintr-o închisoare mexicană. Pe lângă crimele sale din Mexic, el este pus sub acuzare în Statele Unite pentru crimă organizată și trafic de droguri", a reamintit ea.

Guzman a evadat dintr-o închisoare aflată în Altiplano, la 90 de kilometri vest de capitala Ciudad de Mexico, printr-un tunel care ducea într-o clădire aflată în construcție, unde o motocicletă pusă pe șine servea pentru a căra pământul și a transporta materiale.

"El Chapo" a mai evadat în 2001 dintr-o închisoare de maximă securitate, ascuns într-un coș cu lenjerie murdară.

Vaste operațiuni de căutare au fost declanșate în tot sectorul și pe drumurile din statele învecinate. Zborurile de pe aeroportul vecin Toluca au fost suspendate.

Guzman, 58 de ani, era considerat cel mai căutat baron al drogurilor din lume, fiind șeful puternicului cartel Sinaola.

În SUA, doi deținuți periculoși au scăpat dintr-o închisoare de maximă securitate la începutul lui iunie în statul New York.

Ei au fost găsiți trei săptămâni mai târziu în apropierea graniței cu Canada. David Sweat, 35 de ani, a fost arestat pe 28 iunie, al două zile după moartea complicelui său de evadare, Richard Matt, 49 de ani, împușcat de poliție.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close