Antena 3 CNN Externe SUA se declară îngrijorată de securitatea şi siguranţa cetăţenilor americani din Liban

SUA se declară îngrijorată de securitatea şi siguranţa cetăţenilor americani din Liban

SUA se declară îngrijorată de securitatea şi siguranţa cetăţenilor americani din Liban
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
12 Dec 2015   •   15:23

Statele Unite şi-au îndemnat vineri cetăţenii să "evite" să călătorească în Liban, invocând "îngrijorări în domeniul securităţii şi siguranţei" şi citând dublul atentat sinucigaş comis pe 12 noiembrie la Beirut, revendicat de către Statul Islamic (SI), relatează AFP în pagina electronică.

Într-un comunicat, Departamentul de Stat i-a avertizat totodată pe americanii care trăiesc şi muncesc în Liban în legătură cu "riscurile" cărora li se supun rămânând în această ţară fragilizată din punct de vedere politic şi vecina Siriei devastate de război.
"Izbucniri bruşte de violenţă pot avea loc în orice moment în Liban, iar confruntări armate au avut loc în anumite oraşe", apreciază diplomaţia americană în comunicat, una dintre notificările pe care Departamentul le adresează în mod frecvent cetăţenilor săi din toate ţările lumii.
Washingtonul consideră că "Guvernul libanez nu poate asigura protecţia cetăţenilor americani din ţară în faţa unor izbucniri bruşte de violenţă" şi aminteşte că americani au fost ucişi deja în Liban.
 
Pe 12 noiembrie, cu o zi înainte de atacurile de la Paris, soldate cu 130 de morţi şi revendicate de către SI, atentate sinucigaşe au ucis 44 de persoane într-un cartier din Beirut. Atacul, care a fost revendicat de către organizaţia Statul Islamic, este cel mai sângeros comis de SI în Liban şi unul dintre cele mai sângeroase de la sfârşitul războiului civil (1975-1990).
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close