Antena 3 CNN Externe SUA. Negocieri pentru scutul antirachetă

SUA. Negocieri pentru scutul antirachetă

SUA. Negocieri pentru scutul antirachetă
23 Feb 2007   •   12:46
UPDATE: Marea Britanie ar fi dispusă să pună la dispoziţie teritoriul său pentru amplasarea controversatului scut american antirachetă. ?Am avut convorbiri cu SUA. Obiectivul acestor convorbiri a fost să ne asigurăm că SUA iau în considerare faptul că Marea Britanie ar putea fi locul amplasamentului acestui sistem antirachetă, dacă SUA îşi vor continua proiectul?, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic Tony Blair.

Oficialităţile britanice au ţinut totuşi să precizeze că discuţiile sunt abia în stadiul preliminar', informează Rompres.

Cotidianul londonez The Economist, comentează în ediţia de vineri că primul ministru Tony Blair a făcut campanie personal, încă din toamna trecută, în favoarea găzduirii de către Marea Britanie a noii faze a scutului antirachetă.

Statele Unite nu vor amplasa scutul anti-rachetă în România şi Bulgaria, chiar dacă Rusia ar prefera o astfel de variantă. Declaraţia a fost făcută de oficiali americani din domeniul Apărării. Moscova şi-a exprimat nemulţumirea faţă de amplasarea acestui sistem în Polonia şi Cehia şi ar vrea ca el să fie poziţionat mai spre sud.

O delegaţie Pentagonului a întreprins o vizită în capitala Ucrainei, Kiev, pentru a discuta despre extinderea scutului antirachetă în Polonia şi Turcia, a anunţat Anatoli Grytsenko, ministrul apărării ucrainean. Acesta a mai precizat că rezultatul negocierilor va depinde de obiectivul vizat de SUA în această operaţiune.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close