Antena 3 CNN Externe SUA. Noi fotografii dramatice de la atentatele din 11 septembrie, făcute publice (VIDEO)

SUA. Noi fotografii dramatice de la atentatele din 11 septembrie, făcute publice (VIDEO)

SUA. Noi fotografii dramatice de la atentatele din 11 septembrie, făcute publice (VIDEO)
11 Feb 2010   •   18:41

Mai multe fotografii realizate din aer, care prezintă distrugerile în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, la World Trade Center, au fost făcute publice joi. Imaginile au fost capturate de către detectivul Greg Semendinger, pilotul primului elicopter care a zburat imediat după atentate. Semendinger a realizat fotografiile în timp ce copilotul James Ciccone controla aparatul de zbor, relatează Telegraph.co.uk..

?Am fost primii care am răspuns apelului de urgenţă deoarece deja ne pregăteam de zbor când am aflat că a intrat un avion a intrat în WTC. Eram la 11 mile depărtare şi am realizat imediat că situaţia este rea?, a declarat Semendinger, care locuieşte şi acum la New York.

?Am sărit în elicopter şi am ajuns la faţa locului în 6-7 minute, încercând să ne dăm seama dacă nu cumva sunt supravieţuitori pe acoperişul clădirii. Am aterizat pe acoperiş şi în trecut, la atentatul cu bombă din 1993?. ?În momentul în care al doilea avion s-a izbit de cel de-al doilea turn ne aflam la câteva sute de metri depărtare?.

?M-am uitat în sus şi am văzut turnul învăluit de o minge uriaşă de foc. Cantitatea de hârtie din aer, rezultată în urma exploziei, era incredibilă. Atunci ne-am dat seama că este vorba despre un atac terorist. Până atunci am crezut că era vorba de un accident?, a spus Semendinger, în vârstă acum de 60 de ani.

?Îmi pare rău pentru oamenii care şi-au pierdut viaţa în atentate, noi am încercat să-i salvăm pe o parte din ei. A fost o adevărată tragedie?.

?Mă bucur pentru că am avut camera la mine şi am realizat fotografiile, deoarece sunt multe lucruri care sunt uitate de-a lungul timpului, iar acum pot să mă uit la detalii pe care nici nu le observasem în acele momente. Oamenii nu ar trebui să uite ce s-a întâmplat?, a mai spus Greg Semendinger.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: 11 septembrie 2001
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close