Antena 3 CNN Externe SUA şi aliaţii pregătesc măsuri dure contra Phenianului

SUA şi aliaţii pregătesc măsuri dure contra Phenianului

SUA şi aliaţii pregătesc măsuri dure contra Phenianului
Sursa foto: coreea de nord
02 Iun 2009   •   08:07

Statele Unite lucrează cu aliaţii săi pentru a trimite un mesaj "puternic şi unit" Coreii de Nord că acţiunile sale "beligerante" au consecinţe, a anunţat Departamentul american de stat. Secretarul de stat Hillary Clinton planifică cu omologii săi paşii în acest sens.

Aceasta a vorbit cu miniştrii din Rusia şi China, a precizat un purtător de cuvânt al departamentului, în timp ce ce Consiliul de Securitate al ONU dezbate o rezoluţie dură care să condamne ultimele teste nucleare şi cu rachete ale Coreii de Nord.
?Cred că este foarte clar că suntem toţi pe aceeaşi pagină cu ce priveşte nevoia de a lua măsuri puternice contra Coreii de Nord?, declara vicepurtătorul de cuvânt Robert Wood . ?Vor continua cu discuţiile despre viitoare rezoluţie dură, ca răspuns la încălcarea de către Phenian a obligaţiilor sale internaţionale?.
Oficiali americani au arăta că discuţiile despre posibilele elemente ale rezoluţiei au atins subiecte precum interzicerea vizelor pentru anumiţi membri ai regimului, sancţiuni comerciale mai dure, includerea unui embargo al armelor.
Wood nu a comentat informaţiile că Phenianul mută echipament pentru o altă posibilă lansare de rachetă cu rază lungă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close