Antena 3 CNN Externe Statele Unite au testat cu succes o rachetă hipersonică

Statele Unite au testat cu succes o rachetă hipersonică

Statele Unite au testat cu succes săptămâna aceasta o rachetă hipersonică fabricată de compania Lockheed Martin, afirmă surse militare citate de agenţia Reuters, pe fondul preocupărilor din ce în ce mai mari că Rusia şi China au avut mai mult succes în dezvoltarea propriilor sisteme hipersonice.

Statele Unite au testat cu succes o rachetă hipersonică
Sursa foto: Twitter
de Alexandra Ionescu    |    13 Iul 2022   •   23:58

Forţele Aeriene americane au testat cu succes marţi, în largul coastelor Californiei, un Sistem Aerian de Ripostă Rapidă (ARRW), conform surselor citate. Racheta de acest tip este lansată de un avion spre obiectivul vizat. În testele anterioare, racheta nu s-a desprins de avion.

Rachetele hipersonice circulă în straturile superioare ale atmosferei la viteze care o depăşesc de cel puţin cinci ori pe cea a sunetului, adică la viteze de peste 6.200 de kilometri pe oră.

Într-un alt test hipersonic efectuat recent cu succes, Agenţia militară pentru proiecte avansate de cercetare (DARPA) a demonstrat funcţionarea propriului program operaţional.

Statele Unite depun eforturi pentru dezvoltarea de rachete hipersonice avansate, pe fondul preocupărilor privind progresele înregistrate de naţiuni rivale precum Rusia şi China.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: SUA test rachetă hipersonică
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close