Antena 3 CNN Externe SUA. Un front de aer rece a provocat două tornade în Queens şi New York

SUA. Un front de aer rece a provocat două tornade în Queens şi New York

SUA. Un front de aer rece a provocat două tornade în Queens şi New York
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
09 Sep 2012   •   11:37

Un front de aer rece care a traversat sâmbătă coastele de nord-est ale Statelor Unite a provocat precipitaţii abundente şi două tornade în Queens şi New York, în timp ce în Washington DC, zeci de persoane au rămas fără curent electric, relatează CNN.
   
O trombă de apă cu rafale de vânt cu viteza de 112 kilometri pe oră a ajuns pe uscat, sâmbătă, la ora locală 11.00 (18.00 ora României) şi s-a transformat în tornadă într-un cartier din Queens, o suburbie a New York-ului. Tornada a pătruns circa 540 de metri pe uscat, după care şi-a pierdut din intensitate. Aceasta a rămas însă cu suficientă energie pentru a doborî copaci şi linii de înaltă tensiune, provocând pagube minore clădirilor învecinate.
   
O a doua tornadă a afectat Brooklyn, potrivit serviciului de meteorologie. Dar nimeni nu a fost rănit de această tornadă cu rafale de vânt cu viteza de 177 de kilometri pe oră.
   
Avertizări de tornadă au fost în vigoare în New York, New Jersey şi Connecticut, urmând să expire sâmbătă noaptea.
   
Descărcări electrice intense au avut loc şi în zona Washington DC, sâmbătă, lăsând zeci de mii de persoane fără curent electric. În plus, 12 persoane au fost rănite în timpul evacuării unei arene din apropiere de Washington DC din cauza vremii nefavorabile.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close