Antena 3 CNN Externe SUA vizează fiicele adulte ale lui Putin într-o nouă rundă de sancțiuni

SUA vizează fiicele adulte ale lui Putin într-o nouă rundă de sancțiuni

Cele două fiice adulte ale președintelui rus Vladimir Putin - Maria și Katerina - sunt incluse în ultima rundă de sancțiuni împotriva Rusiei, anunțată miercuri de SUA.

SUA vizează fiicele adulte ale lui Putin într-o nouă rundă de sancțiuni
Sursa foto: Twitter /voteblue8888
de Alexandra Ionescu    |    06 Apr 2022   •   18:01

„Brutalitatea îngrozitoare din Bucha a evidențiat tragic natura disprețuitoare a regimului Putin, iar astăzi, în acord cu aliații și partenerii G-7, intensificăm cele mai severe sancțiuni aplicate vreodată unei economii majore”, a spus un oficial al administrației.

Noua rundă de sancțiuni include interzicerea tuturor investițiilor noi în Rusia, sancțiuni de „blocare completă” sporite asupra a două instituții financiare majore din Rusia - Sberbank și Alfa Bank - și sancțiuni împotriva oficialilor guvernamentali rusi și a membrilor familiilor acestora - inclusiv fiicele lui Putin.

„Astăzi, îi sancționăm pe copiii adulți ai lui Putin, pe soția ministrului rus de externe [Serghei] Lavrov și pe fiica acestuia și pe membrii Consiliului de Securitate al Rusiei”, a spus oficialul.

Oficialul a spus că SUA au blocat acum peste două treimi din sectorul bancar rus, care deținea circa 1,4 trilioane de dolari în active înainte de invazie.

Anunțul vine după ce președintele Joe Biden a declarat luni că solicită noi sancțiuni ca răspuns la crimele de război din Bucha - dar, așa cum a avertizat consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan în această săptămână, Casa Albă recunoaște că sancțiunile suplimentare împotriva Rusiei nu vor schimba comportamentul lui Putin peste noapte.

„Sancțiunile sunt menite să impună costuri, astfel încât Rusia să nu poată continua aceste acte grotești fără să plătească un preț sever pentru asta”, a spus Sullivan în cadrul briefing-ului de luni, potrivit Abc News.

„Nu ne așteptăm ca această schimbare de comportament să fie cauzată de sancțiuni peste noapte sau într-o săptămână. Va fi nevoie de timp pentru a măcina elementele puterii ruse în cadrul economiei ruse, pentru a lovi puternic baza lor industrială, pentru a lovi sursele de venituri care au susținut acest război și au susținut cleptocrația din Rusia”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina SUA sanctiuni
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close