Antena 3 CNN Externe SUA vor un control mai strict pentru a face faţă atacurilor informatice

SUA vor un control mai strict pentru a face faţă atacurilor informatice

SUA vor un control mai strict pentru a face faţă atacurilor informatice
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Iun 2013   •   12:38
Statele Unite trebuie să pună la punct reguli de conduită, îndeosebi în ceea ce priveşte China, pentru a face faţă atacurilor informatice tot mai acute, a declarat vineri şeful Pentagonului, Chuck Hagel, relatează AFP, conform Mediafax.
"Trebuie să găsim mijloacele, lucrând alături de chinezi şi de întrega lume, pentru a pune la punct regulile de conduită", a declarat el jurnaliştilor, în avionul care îl transporta la Singapore, unde va lua parte la forumul anual pentru securitate, care are loc la Shangri-La. 
 
Întrebat cu privire la infiltrările informatice şi furtul de date privitoare la numeroase sisteme de armament american, activitate dezvăluită marţi de Washington Post, Hagel a afirmat că "Statele Unite ştiu de unde provine acest număr de infiltrări" informatice.
"Este destul de dificil să dovedeşti că acestea sunt realizate de un inamic anume, însă putem spune de unde provin şi trebuie să fim sinceri cu privire la acest lucru", a declarat el referindu-se la rolul atribuit Chinei în aceste atacuri. 
Washingtonul ar trebui să determine Beijingul să stabilească acest cod de conduită, atât prin "diplomaţie publică, cât şi prin discuţii private", potrivit şefului Pentagonului.
"Rareori am observat dezbateri publice care să rezolve o problemă, însă este important ca oamenii să ştie cum stăm", a declarat el.
În Singapore, unde ar trebui să rămână până luni dimineaţa, secretarul american al Apărării va avea numeroase întâlniri bilaterale cu omologii săi asiatici, iar dacă omologul chinez nu va veni să asiste la dialogul de la Shangri-La, Hagel a sugerat că-i va întâlni pe membrii delegaţiei chineze. 
Multiplicarea contactelor între armată şi cele două ţări este sursă de speranţă pentru o mai bună înţelegere, a apreciat el.
Cel mai decorat american, generalul Martin Dempsey, s-a deplasat la Beijing în aprilie, iar Hagel l-a invitat pe omologul său chinez la Washington, în august. 
Preşedintele Barack Obama ar trebui să-l întâlnească pe omologul său, Xi Jinping, săptămâna viitoare, în California.
 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close