Antena 3 CNN Externe Suedia. "Bebeluşii donatori" - în legalitate

Suedia. "Bebeluşii donatori" - în legalitate

Suedia. "Bebeluşii donatori" - în legalitate
29 Mai 2007   •   11:56

Autorităţile suedeze au autorizat pentru prima dată trei familii să procreeze fiecare câte un copil al cărui embrion va fi selecţionat genetic. Această metodă foarte controversată ar putea răspunde cererii unor familii ai căror copii vor muri dacă nu primesc un transplant de celule suşă de la un frate sau o soră cu ţesuturi compatibile. Pentru început, va fi efectuată o cercetare in vitro a genotipului embrionului, care va fi apoi introdus în uterul mamei.

Este pentru prima dată când autorităţile au permis ca embrionul să fie ales în funcţie de compatibilitatea ţesuturilor sale cu ţesuturile organismului copilului care va primi transplantul, informează Mediafax.

După naşterea "bebeluşului donator", sângele conţinând celule suşă embrionare, prelevat din placentă şi cordon ombilical, va fi tranfuzat copilului bolnav. Odată ajuns la măduva osoasă, celulele se vor multiplica şi vor da naştere unor celule diferenţiate, răspunzând astfel nevoilor organismului bolnav.

Procedura este criticată de cei care sunt de părere că selecţia embrionului nu este etică. În iulie 2006, Suedia a adoptat o lege a geneticii care permite, în anumite cazuri şi numai după o analiză efectuată de direcţia de sănătate publică, selectarea embrionilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close