Antena 3 CNN Externe Suedia se detașează de măsurile restrictive din toată Europa și rămâne o țară deschisă. Mizează pe conştiinţa cetăţenilor

Suedia se detașează de măsurile restrictive din toată Europa și rămâne o țară deschisă. Mizează pe conştiinţa cetăţenilor

Suedia face notă discordantă într-o Europă aproape complet paralizată de coronavirus. Este sigura țară de pe continent care nu a închis şcolile, restaurantele sau barurile, iar oamenii sunt încurajaţi să iasă afară "pentru o gură de aer proaspăt", potrivt site-ului Suedia.ro

Suedia se detașează de măsurile restrictive din toată Europa și rămâne o țară deschisă. Mizează pe conştiinţa cetăţenilor
30 Mar 2020   •   10:07

În timp ce mai peste tot în Europa au fost adoptate măsuri drastice pentru a se împiedica răspândirea coronavirusului, Suedia rămâne o țară deschisă.

Suedia tratează pandemia de coronavirus cu pragmatism şi relaxare, cele mai multe măsuri de combatere a coronavirusului sunt în Suedia benevole.

Autorităţile de aici mizează pe responsabilitatea şi conştiinţa cetăţenilor în lupta cu virusul ucigaș.

În Suedia, copiii merg în continuare la școală, în condițiile în care pentru 300 de milioane de elevi și studenți din întreaga lume s-au sistat cursurile.

Deasemenea, nu s-a luat nicio măsură restrictivă în privința localurilor publice, restaurantele şi barurile rămânând deschise, la fel și stațiunile de schi.

Mai mult, oamenii chiar sunt încurajaţi să iasă afară pentru o gură de aer proaspăt, atât timp cât stau la o distanţă de un metru unul de celălalt.

Un sondaj recent arată că 70% dintre suedezi susțin măsurile Guvernului, potrivit Mediafax.

Suedia a raportat 2.806 de cazuri de coronavirus şi 66 de morţi, potrivit ultimelor statistici ale Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.
 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close