Antena 3 CNN Externe Summit decisiv pentru soarta Greciei. Tsipras este obligat să ajungă la o înţelegere cu creditorii străini

Summit decisiv pentru soarta Greciei. Tsipras este obligat să ajungă la o înţelegere cu creditorii străini

Summit decisiv pentru soarta Greciei. Tsipras este obligat să ajungă la o înţelegere cu creditorii străini
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    07 Iul 2015   •   08:55

Situaţia în Grecia rămâne incertă după triumful Guvernului la referendumul de duminică. Premierul Alexis Tsipras este obligat să ajungă la o înţelegere cu creditorii străini în cel mult 48 de ore, potrivit unor analişti occidentali. În caz contrar, bancomatele se vor goli şi ar putea izbucni tulburări de stradă.

Summitul de astăzi al zonei euro ar putea fi decisiv. Vest-europenii i-au transmis lui Tsipras că un acord rămâne posibil, dar cu aceeaşi condiţie: un plan de reforme dureroase. Ceea ce poate însemna, concret, pensii mai mici, TVA mai mare, reducerea cheltuielilor militare sau a numărului de bugetari.

Premierul se va prezenta la discuţii fără principalul său aliat, ministrul finanţelor: acesta şi-a dat demisia pentru ca atitudinea sa nonconformistă să nu îngreuneze negocierile.

După predarea funcţiei, Varoufakis a ieşit din scenă în acelaşi stil în care şi-a desfăşurat întregul mandat: pe motocicletă, asaltat de ziarişti şi ovaţionat de fani.

×
Subiecte în articol: Grecia Alexis Tsipras analisti bani bancomate
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close