Antena 3 CNN Externe Summit NATO Madrid 2022 | Alianţa anunţă măsuri de susţinere a Republicii Moldova, Georgiei, Bosniei-Herţegovina

Summit NATO Madrid 2022 | Alianţa anunţă măsuri de susţinere a Republicii Moldova, Georgiei, Bosniei-Herţegovina

Liderii statelor membre NATO au anunţat miercuri, cu ocazia summitului de la Madrid, măsuri specifice de susţinere a Republicii Moldova, Georgiei şi Bosniei-Herţegovina, în contextul modificării mediului de securitate în Europa.

Summit NATO Madrid 2022 | Alianţa anunţă măsuri de susţinere a Republicii Moldova, Georgiei, Bosniei-Herţegovina
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Iun 2022   •   19:12

"În contextul modificării mediului de securitate în Europa, am decis noi măsuri pentru intensificarea susţinerii specifice la nivel politic şi practic pentru parteneri, inclusiv pentru Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova", anunţă liderii ţărilor NATO, în Declaraţia Summitului de la Madrid, postată pe site-ul oficial şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

"Vom colabora cu aceste ţări pentru a le construi integritatea şi rezilienţa, pentru dezvoltarea capabilităţilor şi pentru susţinerea independenţei politice. De asemenea, vom intensifica susţinerea pentru dezvoltarea capacităţilor partenerilor situaţi la sud" de spaţiul Alianţei Nord-Atlantice, precizează liderii NATO.

×
Subiecte în articol: summit NATO Madrid Republica Moldova Bosnia
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close