Antena 3 CNN Externe Summit NATO Madrid 2022 | NATO către Zelenski: ”Conflictul trebuie rezolvat doar pe câmpul de luptă”

Summit NATO Madrid 2022 | NATO către Zelenski: ”Conflictul trebuie rezolvat doar pe câmpul de luptă”

NATO i-a spus președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că conflictul din Ucraina ar trebui soluționat „numai prin mijloace militare”, iar alianța va continua să ajute Kievul în acest sens.

Summit NATO Madrid 2022 |  NATO către Zelenski: ”Conflictul trebuie rezolvat doar pe câmpul de luptă”
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Iun 2022   •   18:32

Acest lucru a fost anunțat miercuri de premierul belgian Alexander De Croo, la sosirea sa la summitul NATO.

„Am avut deja ocazia să vorbim cu președintele Zelenski. Este foarte important să continuăm să vorbim cu el, subliniind că războiul poate fi câștigat doar pe câmpul de luptă și trebuie să-l susținem în continuare pe președintele Zelenski și poporul Ucrainei pentru ca ei să câștige”, a spus De Croo.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat participanților la de la Madrid, într-un mesaj în care liderii alianței militare anticipau, în special, noi cereri de furnizare a armelor necesare forțelor Kievului, în fața agresiunii ruse.

Însă liderul de la Kiev i-a surprins pe toți cei de față, reiterând mai vechea solicitare de a primi Ucraina în NATO, la care părea să fi renunțat, în lunile din urmă.

"Nu este de ajuns prețul plătit de Ucraina pentru a se alătura NATO. Este încă insuficientă contribuția noastră la apărarea Europei și a civilizației? De ce mai e nevoie?", a întrebat el, retoric.

Indicând lipsa unui parcurs clar către NATO pentru Ucraina, președintele ucrainean a folosit o figură de stil, în care a povestit cum funcționează sistemul de acces la metroul din Kiev: calea e liberă până când te apropii și atunci, pentru a o debloca, trebuie să plătești.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close