Antena 3 CNN Externe Sute de morţi în urma protestelor din Libia. Violenţele continuă în ţările arabe

Sute de morţi în urma protestelor din Libia. Violenţele continuă în ţările arabe

Sute de morţi în urma protestelor din Libia. Violenţele continuă în ţările arabe
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
21 Feb 2011   •   08:16

Peste 200 de oameni au murit în Libia în confruntările dintre protestatari şi forţele de ordine. Asociaţiile non-guvernamentale sunt îngrijorate din cauza unei "catastrofe din punct de vedere al drepturilor omului". Protestele violente continuă şi în Yemen, Bahrain şi Algeria.

Situaţia continuă să se înrăutăţească în Libia. Tot mai mulţi oameni cer demisia colonelului Gaddafi, însă protestele sunt înăbuşite cu violenţă de oamenii liderului de la Tripoli.

Orice mijloc de comunicaţie cu exteriorul a fost tăiat în Libia. Totuşi, protestatarii reuşesc să posteze filme pe youtube cu violenţele care au loc pe străzile marilor oraşe.

La Benghazi, martorii spun că trupele libiene au folosit lunetişti şi au deschis focul cu arme automate asupra manifestanţilor.

În timp ce contestatarii puterii sunt ucişi pe străzi, autorităţile libiene spun că au arestat zeci de cetăţeni străini care făceau parte dintr-o reţea având misiunea de a destabiliza ţara.

Protestele au continuat şi în Yemen pentru a noua zi. Iar în capitala Bahreinului, Manama, protestatrii au reuşit să ocupe piaţa centrală, după ce au alungat forţele de ordine cu pietre şi coctailuri molotov. 

 

×
Subiecte în articol: Libia morti proteste Yemen Bahrain Algeria
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close