Antena 3 CNN Externe Sute de prostituate românce fac grevă în Spania

Sute de prostituate românce fac grevă în Spania

Sute de prostituate românce fac grevă în Spania
05 Feb 2007   •   10:51

?Cruciada sexuală? lansată de Garda urbană de la Barcelona s-a materializat, în primele 12 luni de aplicare a noilor norme municipale, în 4.280 de amenzi pentru infracţiuni legate de comerţul sexual, amendate fiind atât prostituatele cât şi clienţii lor, scrie El Pais. Cotidianul spaniol remarcă faptul că cele mai multe dintre femeile sancţionate nu sunt dispuse să plătească amenzile mari sau nu pot să facă acest lucru, atitudine care contrastează cu cea a clienţilor lor, dispuşi aproape întotdeauna să plătească imediat, de teama unui scandal familial.

Mai mult de 400 de prostituate au înaintat recursuri administrative împotriva amenzilor. Potrivit unui sondaj realizat printre prostituatele amendate în primele şase luni ale anului 2006, 87% din acestea sunt românce, şi doar 3% spaniole. Nici bulgăroaicele sau braziliencele, care au parte de 2% dintre amenzi, nu le plătesc. În aceeaşi situaţie se află femei cameruneze, chinezoaice, marocane sau nigeriene.

Organizaţiile civice şi de asistenţă au făcut front comun cu prostituatele, fiind dispuse să le ajute în demersul lor administrativ şi, ulterior, judiciar.

Rompres

×
Parteneri
Metoda prin care românii au păcălit automatele de reciclare
x close