Antena 3 CNN Externe Taifunul Rai lovește violent în centrul si sudul Filipinelor. Au avut loc evacuări în masă și anulări de zboruri

Taifunul Rai lovește violent în centrul si sudul Filipinelor. Au avut loc evacuări în masă și anulări de zboruri

Centrul și sudul Filipinelor au fost lovite violent de taifunul Rai. În jur de 100.000 de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, iar zeci de zboruri au fost anulate.

Taifunul Rai lovește violent în centrul si sudul Filipinelor. Au avut loc evacuări în masă și anulări de zboruri
Sursa foto: Twitter/ News For All
de Cerasela Stafie    |    16 Dec 2021   •   18:31

Înainte să ajungă, joi, în sudul Filipinelor, taifunul s-a transformat într-o furtună de categoria 5. În comunitățile joase, a provocat inundații masive.

Aproximativ 100.000 de persoane au fost nevoite să-și abandoneze locuințele. Este al doilea cel mai puternic astfel de fenomen din acest an.

Rafalele de vânt au atins viteze de până la 195 km pe oră, a declarat biroul meteo filipinez. Până în prezent nu au fost transmise informații cu privire la eventuale victime.

În schimb, au fost raportate inundații și întreruperi ale electricității în mai multe zone. Imaginile distribuite de Garda de Coastă din Filipine i-au arătat pe salvatori trecând prin ape adânci până la piept, în orașul Cagayan de Oro, în timp ce transportau locuitorii cu bărci de cauciuc, scrie Reuters.

”Oamenii sunt rezistenți, dar acest super taifun este o lovitură amară pentru milioane de persone care încă se recuperează după furtuni devastatoare, inundații și COVID-19”, a declarat Richard Gordon, președintele Crucii Roșii din Filopine, într-un comunicat.

Companiile aeriene au anulat zeci de zboruri, în timp ce autoritățile în domeniul transportului au interzis călătoriile pe mare și pe uscat în centrul și sudul statului, lăsând mii blocați în porturi.

Națiunea din Asia de Sud-Est a amânat începerea unei campanii de vaccinare în masă în cea mai mare parte a țării din cauza vremii. Aproximativ 20 de furtuni tropicale lovesc pe an Filipine, o națiune cu peste 7.600 de insule, provocând inundații și alunecări de teren.

×
Subiecte în articol: taifun filipine inundatii evacuari
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close