Antena 3 CNN Externe Taiwanul susține că 19 avioane militare ale Chinei au pătruns în spațiul său aerian

Taiwanul susține că 19 avioane militare ale Chinei au pătruns în spațiul său aerian

China este acuzată că a invadat spațiul aerian al Taiwanului cu 19 avioane militare. Ministrul Apărării de la Taipei a declarat că printre aparatele de zbor se numără patru bombardiere nucleare H-6, dar și avioane de luptă antisubmarin.

Taiwanul susține că 19 avioane militare ale Chinei au pătruns în spațiul său aerian
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    06 Sep 2021   •   16:47

Taiwanul trage semnale de alarmă de mai bine de un an cu privire la misiunile repetate ale Chinei în spațiul său aerian.

De ceva vreme, Taiwanul încearcă să își obțină oficial independența față de Republica China. Pe de altă parte, oficialii chinezi văd asta ca pe „o linie roșie” și amenință cu războiul.

O zonă de identificare a apărării aeriene este o zonă în afara teritoriului unei țări și a spațiului aerian național, dar în care aeronavele străine sunt încă monitorizate și controlate în interesul securității naționale.

La rândul său, Taiwanul a trimis în zonă avioane militare, drept avertisment, potrivit BBC.

Beijing-ul lansează în mod repetat astfel de avioane pentru a-și arăta dezacordul cu privire la unele comentarii emise de oficialii taiwanezi.

China nu a comentat zborul, fiind cea mai mare incursiune din 15 iunie, când cel puțin 28 de avioane ale forțelor aeriene chineze - inclusiv inclusiv avioane de luptă și bombardiere cu capacitate nucleară - au intrat în ADIZ.

 

×
Subiecte în articol: Taiwan China avioane spatiu aerian
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close