Antena 3 CNN Externe Ţara din Europa unde oamenilor li se cere să facă duş nu baie în cadă. Ce amenzi vor plăti cei care sunt prinși că încalcă aceste reguli

Ţara din Europa unde oamenilor li se cere să facă duş nu baie în cadă. Ce amenzi vor plăti cei care sunt prinși că încalcă aceste reguli

Totul a fost reglementat printr-o Ordonanță de urgență împotriva secetei. Autoritățile au sfătuit populația să facă duș, nu baie în cadă. Mai mult decât atât, au interzis folosirea apei pentru spălarea autoturismelor și pentru irigarea grădinilor.

Ţara din Europa unde oamenilor li se cere să facă duş nu baie în cadă. Ce amenzi vor plăti cei care sunt prinși că încalcă aceste reguli
Sursa foto: Getty Images I vid64
de Naty Badea    |    30 Apr 2023   •   17:34

Autoritățile din provincia Treviso, Italia le-a recomandat locuitorilor să facă duș și nu baie în cadă.

Printre alte recomandări, este vorba de un consum responsabil al apei în contextul secetei care afectează grav această zonă.

Astfel, locuitorii sunt îndemnați să aibă grijă atunci când se spală pe dinți sau, în cazul bărbaților, când se bărbieresc, la consumul de apă.

Pe lângă acestea, autoritățile au mai pus și reguli extrem de stricte, este interzisă spălarea mașinilor sau spălarea curților, irigarea grădinilor sau umplerea fântânilor ornamentale.

Citește și: Spania, sufocată sub valul de căldură din aprilie: Temperaturi de până la 40 de grade

Cei care nu respectă aceste reguli riscă amenzi care pot ajunge până la 500 de euro.

Zona Treviso nu este singura afectată de secetă în Italia.

O altă zonă este ce a fluviului Pad care este atât de secat în acestă perioadă încât au venit și vacile să pască în valea secată.

Nivelul apei este unul comparabil cu luna iunie a anului trecut, deși suntem doar la sfârșitul lunii aprilie.

Și în Sicilia situația este una dramatică, spun agricultorii și că nu mai este vorba de o alertă, s-a depășit demult această situație.

Este de-a dreptul o dramă pentru agricultorii din Sicilia, ei cer ajutorul Guvernului Italian și măsuri concrete pentru a putea salva culturile din această zonă, altfel ne vom confrunta cu creșteri de prețuri semnificative pe rafturile supermarketurilor.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close