Antena 3 CNN Externe Telefoanele mobile i-au adus moartea. Tulburarea de care ai putea suferi și tu

Telefoanele mobile i-au adus moartea. Tulburarea de care ai putea suferi și tu

Telefoanele mobile i-au adus moartea. Tulburarea de care ai putea suferi și tu
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
08 Noi 2012   •   17:58

Un talentat absolvent de la Oxford s-a sinucis pentru că era torturat de o alergie la telefoanele mobile, potrivit anchetatorilor.

Violonistul Michael Nield, 36 de ani, suferea de o afecțiune numită electro-sensibilitate, care îi provoca o reacție dureroasă la toate sursele de câmpuri electrice, incusiv la telefoanele mobile și  cabluri telefonice, scrie The Sun.

Starea lui era atât de severă încât purta un costum din micro-plasă, similar cu cel utilizat în straturile medievale de armură. Acesta era nevoit să iasă îmbrăcat cu acest costum și să doarmă într-un astfel de cort pentru a reduce expunerea sa la unde electrice.

El a susținut că telefoanele mobile îi dau un ”zapping constant” în cap. Familia sa s-a mutat chiar la 150 de mile de Herefordshire, într-un sat numit Wardy Hill, Cambs, în încercarea de a scăpa de semnale.

Dar, în ciuda eforturilor părinților săi, Michael a fost atât de afectat de condiția sa, încât s-a sinucis pe 3 iunie cu un cocktail mortal din droguri și alcool.

Trupul său a fost găsit în mașină de către tatăl său, în apropierea casei.

Anchetată de procurori, mama sa, care suferă de asemenea de această tulburare dar într-o formă ușoară, a spus că fiul său a încercat totul pentru a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Electro-sensibilitatea nu este o boală recunoscută, nu există markeri biologici care să testeze și să diagnosticheze boală, dar numărul celor care pretind că o au este tot mai mare.

×
Subiecte în articol: telefon mobil violonist
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close