Antena 3 CNN Externe Telefonul din biroul lui Hitler a fost scos la licitaţie. Cât costă aparatul

Telefonul din biroul lui Hitler a fost scos la licitaţie. Cât costă aparatul

Telefonul din biroul lui Hitler a fost scos la licitaţie. Cât costă aparatul
de S.T.    |    07 Feb 2017   •   22:55

Mai multe obiecte care au aparţinut lui Adolf Hitler, inclusiv un telefon de la care liderul nazist a transmis ordinele prin care a trimis la moarte milioane de oameni, estimat la un preţ cuprins între 200.000 şi 300.000 de dolari, va fi pus în vânzare în cadrul unei licitaţii ce va avea loc pe 17 februarie în statul american Maryland, informează Le Figaro.

Fotografii cu telefonul lui Adolf Hitler, cu numele acestuia gravat pe spate, sub o svastică şi o stemă nazistă, circulă deja pe internet.

Casa de licitaţii americană Alexander Historical Auctions a plasat pe site-ul său acest obiect personal al liderului nazist, descoperit în buncărul său, la câteva zile după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial în 1945.

Telefonul beneficiază de o descriere specială pe site-ul acestei case de licitaţii. „Este arma cea mai distrugătoare din toate timpurile, care a dus la moarte milioane de persoane în toată lumea, de care Hitler s-a folosit pentru a-şi transmite ordinele timp de doi ani”, se afirmă în textul care însoţeşte fotografia obiectului.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close