Antena 3 CNN Externe Test medical pentru "depistarea" homosexualilor, în Kuwait. "Bolnavilor" li se va interzice accesul în ţările din Golf

Test medical pentru "depistarea" homosexualilor, în Kuwait. "Bolnavilor" li se va interzice accesul în ţările din Golf

Test medical pentru "depistarea" homosexualilor, în Kuwait. "Bolnavilor" li se va interzice accesul în ţările din Golf
Sursa foto: Foto: sodahead.com
09 Oct 2013   •   10:26

Un test medical dezvoltat de Kuwait va fi folosit pentru a "depista" homosexualii şi a-i împiedica să intre în ţară sau în orice alt stat din cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), potrivit unui oficial guvernamental kuwaitian, citat de Daily Mail şi preluat de Mediafax.

Ţările membre CCG - Bahrain, Kuwait, Qatar, Oman, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite - consideră deja orice act homosexual ca fiind ilegal.

Această poziţie controversată a fost înăsprită, potrivit lui Yousouf Mindkar, directorul pentru sănătate publică din Ministerul kuwaitian al Sănătăţii.

"Centrele de sănătate desfăşoară verificări medicale de rutină pentru a evalua starea de sănătate a expatriaţilor atunci când aceştia vin în ţările CCG. Totuşi, noi vom adopta măsuri stricte care ne vor ajuta să depistăm homosexualii, cărora le va fi interzisă intrarea în Kuwait sau în orice altă ţară membră CCG", a declarat el pentru cotidianul kuwaitian Al Rai.

Cei care participă la acte homosexuale în Kuwait, dacă au vârste sub 21 de ani, pot fi condamnaţi la până la zece ani de închisoare.

La începutul lunii, publicaţia The Week din Oman a fost suspendată din cauza unui articol care a fost considerat ca simpatizând cu homosexualii, potrivit BBC.

Homosexualitatea este ilegală în 78 de ţări, iar lesbianismul este interzis în 49. Cinci ţări prevăd pedeapsa cu moartea pentru homosexuali: Iran, Arabia Saudită, Sudan, Yemen şi Mauritania.

×
Subiecte în articol: gay emiratele arabe unite
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close