Antena 3 Externe Veste cumplită de la UNICEF. Ce au pățit toţi copiii din oraşul sirian Alep

Veste cumplită de la UNICEF. Ce au pățit toţi copiii din oraşul sirian Alep

de S.T.    |    12 Dec 2016   •   21:02
Veste cumplită de la UNICEF. Ce au pățit toţi copiii din oraşul sirian Alep
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Toţi copiii din oraşul sirian Alep suferă de traumatisme psihice din cauza violenţelor care însângerează acest mare oraş din nordul Siriei, unde are loc un război crunt între forţele regimului sirian şi rebeli, a declarat duminică un responsabil al UNICEF, relatează AFP.

„Toţi copiii din Alep suferă. Toţi sunt traumatizaţi”, a declarat Radoslaw Rzehak, şeful biroului Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) din oraşul sirian devastat de război.

În ultimii 15 ani în cadrul organizaţiei ONU 'nu am văzut niciodată o situaţie atât de dramatică precum este cea pe care o trăiesc copiii din Alep', a mărturisit oficialul ONU.

Zeci de mii de copii au cunoscut de la naştere una dintre cele mai sângeroase etape ale războiului din Siria, care a intrat în cel de-al şaselea an.

La Alep, între 200.000 şi 230.000 de copii au nevoie de un sprijin psiho-social, a apreciat Rzehak.

Peste 300.000 de persoane au murit de la declanşarea în martie 2011 a războiului civil în Siria şi alte câteva milioane au fost constrânse să se refugieze.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close