Antena 3 CNN Externe Trei oraşe americane lovite de tornade, furtuni puternice şi inundaţii

Trei oraşe americane lovite de tornade, furtuni puternice şi inundaţii

Trei oraşe americane lovite de tornade, furtuni puternice şi inundaţii
Sursa foto: Foto: Video news
10 Apr 2011   •   21:02

Tornade, incendii de vegetaţie, furtuni puternice şi inundaţii. Cu asta s-au confruntat în acest week-end mii de americani. Vremea capricioasă nu a făcut victime, însă pagubele sunt uriaşe.

Tornada a lovit oraşul american Mapleton din statul Iowa. Trei oameni au fost transportaţi la spital cu răni minore, după ce au fost loviţi de obiectele luate pe sus de vânt. Mai multe case au fost distruse. Liniile de înaltă tensiune au fost puse la pământ, iar acoperişul şcolii din oraş a fost smuls de vânt.

În Oklahoma, furtunile puternice au făcut ravagii. Un pom a fost smuls din rădăcini şi a căzut peste o maşină. Câteva case din oraşul Ponca au fost grav avariate de furtună.

Probleme cauzate de vreme au fost şi în statele North Dakota şi Minnesota. Zeci de familii au fost evacuate, după ce un râu a ieşit din matcă şi a inundat o regiune întreagă.

În acelaşi timp, în statul Texas, autorităţile se luptă cu incendiile de vegetaţie. Zeci de case au fost evacuate din cauza flăcărilor, iar mii de hectare de vegetaţie au fost transformate în scrum.

×
Subiecte în articol: tornade inundatii Iowa oklahoma
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close