Antena 3 CNN Externe Trei persoane au murit într-un atac în centrul Israelului, chiar în Ziua Independenței

Trei persoane au murit într-un atac în centrul Israelului, chiar în Ziua Independenței

Cel puțin trei persoane au fost ucise joi într-un atac în orașul central israelian Elad, au declarat oficialii din domeniul sănătății. Incidentul a avut loc chiar în Ziua Independenței statului evreu.

Trei persoane au murit într-un atac în centrul Israelului, chiar în Ziua Independenței
Sursa foto: Twitter/ FRANCE 24
de Cerasela Stafie    |    05 Mai 2022   •   22:44

Poliția a spus că incidentul, care s-a petrecut când israelienii sărbătoreau Ziua Independenței, părea a fi un atac terorist și a creat blocaje rutiere pentru a încerca să-i prindă pe atacatorii, care au fugit de la fața locului.

Din primele informații, este vorba de un atac prin injunghiere.

Primarul localității Elad, vorbind la televizor, le-a cerut locuitorilor să rămână în casă în timp ce forțele de securitate sunt la fața locului.
Serviciul de ambulanță a declarat că trei persoane au fost ucise și alte două au fost rănite grav, scrie Reuters.

În ultimele săptămâni, a existat o serie de atacuri de stradă în Israel. Palestinienii și membrii minorității arabe a Israelului au ucis 15 persoane, inclusiv trei ofițeri de poliție și un agent de securitate, în atacuri din Israel și Cisiordania, care au vizat în mare parte civili.

Israelul a răspuns prin raiduri în orașele și satele palestiniene, care au declanșat adesea ciocniri și au creat viztime. Numărul palestinienilor uciși de forțele israeliene de la începutul anului este de cel puțin 40.  Aceștia erau membri înarmați ai unor grupuri militante, atacatori singuri sau doar trecători.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close