Antena 3 CNN Externe Document. Organizatorii puciului din Turcia intenționau să-l acuze pe Erdogan că ar fi ajutat PKK

Document. Organizatorii puciului din Turcia intenționau să-l acuze pe Erdogan că ar fi ajutat PKK

Document. Organizatorii puciului din Turcia intenționau să-l acuze pe Erdogan că ar fi ajutat PKK
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    20 Iul 2016   •   17:41

Un document găsit de anchetatori indică faptul că organizatorii puciului eșuat din Turcia intenționau să-l acuze pe președintele Recep Tayyip Erdogan că ar fi ajutat Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK),considerat organizație teroristă, relatează miercuri DPA.

Acuzațiile ar fi fost de asemenea formulate împotriva fostului premier și ministru de externe Ahmet Davutoglu și a lui Hakan Fidan, șeful MIT, serviciile de informații turce, potrivit informațiilor oferite de agenția de știri oficială Anadolu și confirmate de un oficial guvernamental.

Acuzațiile s-ar fi referit la procesul de pace — care a eșuat în cele din urmă anul trecut — între guvernul de la Ankara și conducerea PKK, început în secret în 2009.

În 2012, a existat o încercare a procurorilor de a-l interoga și aresta pe Fidan, care conducea discuțiile secrete cu PKK, notează DPA.

Oficiali guvernamentali îi acuză pe susținătorii lui Fethullah Gulen — care au ocupat funcții în sistemul judiciar — pentru încercarea de arestare a lui Fidan și există zvonuri că aceasta ar fi fost principala cauză a tensiunilor dintre Erdogan și mișcarea condusă de Gulen, care s-a transformat în cele din urmă într-un adevărat conflict.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close