Antena 3 CNN Externe "Turcia nu se teme de RĂZBOI". Care este miza reală a acestui conflict şi ce se ascunde în spatele declaraţiilor

"Turcia nu se teme de RĂZBOI". Care este miza reală a acestui conflict şi ce se ascunde în spatele declaraţiilor

"Turcia nu se teme de RĂZBOI". Care este miza reală a acestui conflict şi ce se ascunde în spatele declaraţiilor
de O.P.    |    05 Oct 2012   •   13:07

Turcii sunt un popor care, la nevoie si daca sunt atacati, nu se sperie de razboi. Un conflict armat ascunde in sine numeroase incertitudini. In plus , el aduce „un numar nesfarsit de riscuri”, scrie publicatia turca Aksam.

Esential este sa constientizam daca evem dreptul sa luptam, daca avem suficiente motive justificate. Vrea poporul asta? Va rezista economia noastra? Inca nu s-a risipit perdeauna de fum dupa caderea/doborarea avionului nostru. Stim foarte bine cum s-a produs atacul de ieri. Sa reactionezi este ceva just, este dreptul nostru in conformitate cu principiul de reciprocitate.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

Dar trebuie sa stim la fel de bine care vor fi urmatorii pasi. Problema este ca relatiile dintre Turcia si Siria au devenit deschise pentru orice fel de provocari.

In prezent, scrie mai departe publicatia citata, creste tensiunea intre doua blocuri, formate, pe de o parte de SUA, NATO, Arabia Saudita, Qatar, iar pe de alta de Rusia, Iran, China, guvernul de la Bagdad. Practic, este un razboi pasnic in Orientul Mijlociu, o batalie pentru impartirea sferelor de influenta, specifica secolului 21.





×
Subiecte în articol: Razboi Rece conflict armat
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close