Antena 3 CNN Externe Turcia, revoltată din cauza unei poze cu preşedintele american Barack Obama. Vezi aici de ce

Turcia, revoltată din cauza unei poze cu preşedintele american Barack Obama. Vezi aici de ce

Turcia, revoltată din cauza unei poze cu preşedintele american Barack Obama. Vezi aici de ce
Sursa foto: Foto: CNN
04 Aug 2012   •   16:08

O fotografie în care preşedintele SUA, Barack Obama, ţine în mână o bâtă de baseball în timp ce vorbeşte la telefon cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a stârnit critici dure în Turcia, Casa Albă explicând că gestul indică de fapt relaţia apropiată dintre cei doi lideri.
   
Preşedintele SUA, Barack Obama, ţinea în mână o bâtă de baseball în timp ce vorbea la telefon cu premierul Turciei, Recep Tayyip Erdogan, conform unei fotografii care a apărut în presă.
   
Cei doi lideri au vorbit la telefon luni seară, despre criza din Siria. În imaginea difuzată de Casa Albă după conversaţia telefonică, Barack Obama este pe scaun, având într-o mână telefonul, iar în cealaltă o bâtă de baseball, conform site-ului israelian Ynetnews.
   
"Imaginea arată din partea cui primeşte ordine premierul nostru pentru a conduce ţara", a reacţionat Metin Lutfi Baydar, un parlamentar de opoziţie din Turcia. Un alt politician, Umut Oran, a catalogat gestul preşedintelui american drept "o insultă implicită la adresa Turciei şi cetăţenilor turci".
   
"Trebuie să facem ceva - o replică fiind cea mai adecvată metodă", a declarat pe un ton grav editorialistul turc Ahmet Hakan, de la ziarul Hurriyet.
   
Casa Albă, cea care a difuzat fotografia, a încercat să atenueze amploarea gestului preşedintelui Barack Obama. "Am difuzat imaginea având în minte un singur lucru - a arăta relaţia foarte apropiată pe care preşedintele SUA o are cu premierul Turciei", a explicat Caitlin Hayden, purtătoare de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close