Antena 3 CNN Externe UPDATE: Rusia neagă că ar fi intrat în spațiul aerian turc. Președintele Erdogan cere o discuție cu Vladimir Putin

UPDATE: Rusia neagă că ar fi intrat în spațiul aerian turc. Președintele Erdogan cere o discuție cu Vladimir Putin

UPDATE: Rusia neagă că ar fi intrat în spațiul aerian turc. Președintele Erdogan cere o discuție cu Vladimir Putin
Sursa foto: Foto: pixabay.com
30 Ian 2016   •   20:40
UPDATE. Rusia neagă că ar fi intrat în spațiul aerian turc. Ministerul rus al Apărării a calificat sâmbătă drept "propagandă fără fundament" declarațiile Ankarei că aviația rusă i-a violat din nou spațiul aerian vineri, informează AFP, conform Agerpres.

---

UPDATE. Președintele Turciei, Recep Tayip Erdogan, a anunțat că vrea o întrevedere cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, în urma celui mai recent incident aviatic.

---

Ministrul de Externe al Turciei a chemat ambasadorul Rusiei la Ankara, după ce un avion rus, de tip Su-34 ar fi intrat în spațiul aerian turc.

Conform declarației oficiale, citată de AP, incidentul a avut loc vineri și avionul a fost avertizat și în limba engleză și în limba rusă, înainte de a intra în spațiul aerian turc.

Oficialul acuză Rusia de escaladare a tensiunilor și menționează că Rusia ar putea suporta "consecințe serioase".

Un avion rus care a intrat în spațiul aerian turc, în luna noiembrie 2015, a fost doborât și a creat un scandal de proporții între cele două state.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close