Antena 3 Externe Turcia. Sarkozy trimite un sol cu veşti proaste

Turcia. Sarkozy trimite un sol cu veşti proaste

29 Mai 2007   •   11:58
Turcia. Sarkozy trimite un sol cu veşti proaste

Un trimis al lui Nicolas Sarkozy s-a deplasat la sfârşitul săptămânii trecute la Ankara, pentru a încerca să calmeze tensiunile apărute prin opoziţia constantă a actualului preşedinte francez faţă de aderarea Turciei la Uniunea Europeană, scrie cotidianul Le Figaro, în ediţia de marţi. Potrivit publicaţiei pariziene, Jean-David Levitte, consilier diplomatic al lui Sarkozy şi fost ambasador la Washington, s-a aflat într-o vizită în Turcia pentru a explica poziţia Franţei.

'Este o chestiune de a găsi o modalitate de a merge înainte, care să nu rupă relaţiile dintre Europa /sau Franţa/ şi Turcia în două', a declarat un oficial de la Palatul Elysee. Într-o conferinţă de presă desfăşurată luni, Nicolas Sarkozy a declarat că problema Turciei nu se va afla printre priorităţile agendei UE până în luna decembrie, urgenţa fiind găsirea unui acord asupra reformei instituţionale europene la summitul din iunie.

Rompres

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close