Antena 3 CNN Externe Turnul Eiffel a fost ÎNCHIS din cauza unei greve spontane

Turnul Eiffel a fost ÎNCHIS din cauza unei greve spontane

Turnul Eiffel a fost ÎNCHIS din cauza unei greve spontane
26 Iun 2013   •   14:27

Turnul Eiffel, deschis în mod normal 365 de zile pe an, a fost închis ieri din cauza unei greve, lăsând sute de turişti să admire reperul parizian doar de la sol.

Compania care se ocupă de administrarea turnului spune că sindicatul CGT, care numără peste 300 de angajaţi ai Turnului Eiffel, au refuzat să intre la slujbă.

Directorul companiei, Nicolas Lefebvre, a spus pentru AP că sindicatul şi conducerea din bordul director se află în negocieri asupra creşterii salariale. Totodată se discută şi asupra profitului obţinut şi modalitatea în care acesta este împărţit.

Turiştii au rămas dezamăgiţi atunci când au ajuns la turn, dar au înţeles problema angajaţilor.

"E prima dată când sunt la Paris şi e ultima zi pe care o petrec aici. Programasem să vizităm astăzi Turnul Eiffel, dar din păcate, nu am putut să facem asta", se plânge Olga Castillanos, o tânără de 26 de ani, din Los Angeles.

Celebrul turn, vechi de 124 de ani, este vizitat zilnic de circa 25.000 de turişti. Chiar dacă este deschis permanent, există şi excepţii când turnul se închide publicului, atunci când există ameninţări teroriste sau sinucicaşi care spun că vor să-şi încheie socotelile cu viaţa aici. În cazul de faţă, greva personalului a dus la suspendarea activităţii.

×
Subiecte în articol: franta, paris
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close