Antena 3 CNN Externe Ucraina amenință cu represalii după masacrul de la Bucha

Ucraina amenință cu represalii după masacrul de la Bucha

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a acuzat trupele ruse de masacru de civili în orașul Bucha, unde au fost recuperate până la 340 de cadavre, potrivit rapoartelor presei ucrainene.

Ucraina amenință cu represalii după masacrul de la Bucha
Sursa foto: Andrei Cojocaru / Antena 3
de Alexandra Ionescu    |    04 Apr 2022   •   18:58

Pe Facebook, Reznikov a amenințat cu represalii. „Acest rău pur și simplu nu poate rămâne nepedepsit”, a spus el luni.

„Ofițerii noștri identifică în mod constant toți invadatorii și ucigașii”, a scris Reznikov, adăugând că fiecare dintre ei va primi ceea ce „merită” la timpul său.

Imaginile cu cadavrele rezidenților, care au fost descoperite după ce trupele ruse s-au retras din zona de lângă Kiev, au stârnit groază internațională, Ucraina dând vina pe trupele ruse pentru masacru.

Moscova neagă acuzația. „Respingem categoric toate acuzațiile”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției Interfax.

Reznikov a comparat acțiunile armatei ruse cu cele ale naziștilor Schutzstaffel, o organizație paramilitară majoră sub Adolf Hitler, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Comisia de Investigații a Rusiei a declarat că analizează ceea ce numește răspândirea „rapoartelor false” despre uciderile de civili în Bucha.

Investigatorul-șef al Rusiei, Alexander Bastrykin, a ordonat agenției să evalueze penal „provocarea din partea Ucrainei”, a declarat luni Comisia de Investigații.

Ancheta anunțată de Moscova nu este despre incidentul în sine, ci despre răspândirea informațiilor despre acesta. Defăimarea armatei ruse este o infracțiune pedepsită în țară.

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut, de asemenea, ca membrii armatei ruse să fie aduși în fața justiției pentru crime de război legate de masacrul de la Bucha.

„Este clar că astăzi există dovezi ale crimelor de război, a fost armata rusă care a fost la Bucha”, a spus Macron luni pentru France Inter.

„Justiția internațională trebuie să aibă grijă de asta și cei care au comis aceste crime vor trebui să răspundă pentru ele”, a spus Macron.

Trupele ruse au bombardat mai multe poziții ale armatei ucrainene duminică seara, inclusiv centre de comandă și depozite de muniție și combustibil, a declarat purtătorul de cuvânt al forțelor armate ruse, Igor Konașenkov.

Două lansatoare de sisteme antiaeriene Buk au fost distruse, potrivit lui Konașenkov.

Unul dintre sisteme a fost situat în Verkhnyotoretske din regiunea Donețk din estul Ucrainei.

Apărarea aeriană rusă a doborât și șase drone ucrainene în sudul țării, a susținut el, în timp ce trei elicoptere ucrainene au fost lovite pe aerodromul Balovne de lângă Mykolaiv.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Bucha
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close