Antena 3 CNN Externe Ucraina, bomba cu ceas a Europei! Administraţia de la Kiev se teme de ATACURI subversive la centralele nucleare

Ucraina, bomba cu ceas a Europei! Administraţia de la Kiev se teme de ATACURI subversive la centralele nucleare

Ucraina, bomba cu ceas a Europei! Administraţia de la Kiev se teme de ATACURI subversive la centralele nucleare
27 Ian 2014   •   16:55

Consiliul de Securitate al Ucrainei atenţionează asupra pericolului săvârşirii unor diversiuni la obiectivele strategice din sectorul energetic. Astfel, există pericolul capturării şi chiar al distrugerii centralelor hidroelectrice şi a celor nucleare, cu consecinţe grave asupra regiunii.

Consiliul de Securitate al Ucrainei menţionează că în ultimul timp, în ţară s-au activat diverse celule radicale şi extremiste, care transmit mesaje anonime cu ameninţări la adresa unor astfel de obiective. Forul de la Kiev subliniază că aceste acţiuni pot avea "consecinţe imprevizibile şi grave pentru populaţia Ucrainei şi pentru statele vecine". Totodată, se semnalează pericolul tot mai mare la adresa securităţii naţionale: "elementele diversioniste pot avea ca scop atât intimidarea populaţiei, cît şi exercitarea unor presiuni asupra organelor de stat", relatează BFM.ru.

În acest context, Consiliul de Securitate aminteşte că legislaţia ţării prevede răspundere penală serioasă pentru diversiuni şi acte de tip terorist.

Confruntările dintre susţinătorii opoziţiei şi forţele de ordine continuă la Kiev. Noaptea trecută, manifestanţii au pătruns cu forţa în clădirea Ministerului Justiţiei. Cu o zi înainte, opoziţia a luat cu asalt Casa Ucraineană, unde acum se află centrul de presă al opozanţilor.
 

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina centrale nucleare
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close