Antena 3 Externe Ucraina riscă să producă DEZASTRE nucleare, similare celui de la Cernobîl

Ucraina riscă să producă DEZASTRE nucleare, similare celui de la Cernobîl

de G.C.P    |    25 Sep 2014   •   14:30
Ucraina riscă să producă DEZASTRE nucleare, similare celui de la Cernobîl

Ucraina a permis transportul de combustibil nuclear modernizat, fabricat de compania americană Westinghouse, către centralele nucleare din ţară, anunţă preşedintele Inspectoratului de Reglementare Nucleară din Ucraina, Mikhail Gashev.

Potrivit ITAR-TASS, oficialul de la Kiev a semnat la data de 17 septembrie trei documente normative : expertiza pozitivă în ceea ce priveşte modernizarea combustibilului produs de Westinghouse, concluziile experţilor şi autorizaţia importurilor în Ucraina a acestui tip de comustibil.

Însă, potrivit mai multor specialişti ruşi, folosirea comustibilului american în centralele nucleare ucrainene, construite cu tehnologie sovietică, ar putea conduce la accidente nucleare dezastruoase.

Experţii ruşi avertizează că folosirea în Ucraina a combustibilului nuclear american este extrem de periculos, existând riscul ca instalaţiile centralelor să se blocheze şi să genereze mai multe focare, asemănătoare catastrofei de la Cernobîl.

"Înlocuirea comustibilului rusesc cu cel american este o ideea de-a dreptul explozivă a liderilor de la Kiev. Europa s-ar putea confrunta cu trei dezastre similare Cernobîlului", spune un profesor din cadrul Universităţii Federale de Nord Lomonosov, Vladimir Kuznetso.

×
Subiecte în articol: centrale nucleare

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close