Antena 3 CNN Externe UE ar putea impune sancţiuni României

UE ar putea impune sancţiuni României

UE ar putea impune sancţiuni României
30 Ian 2007   •   14:30

Comisia Europeană nu exclude posibilitatea sancţionării României pentru încălcarea Tratatului UE, prin introducerea taxei de primă înmatriculare. Potrivit purtătorului de cuvânt al comisarului european pentru impozitare şi uniune vamală, o decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia situaţiei. Purtătorul de cuvânt, Maria Assimakopoulou, nu exclude aplicarea de sanţiuni în cazul României, într-una dintre viitoarele întruniri ale Comisei Europene.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi comisarul european pentru impozitare şi uniune vamală, Laszlo Kovacs, au abordat marţi la Bruxelles, subiectul taxei de primă înmatriculare auto, introdusă de autorităţile române şi contestată de reprezentanţii UE.

Purtătorul de cuvânt al comisarului pentru impozitare a mai declarat că nu s-a stabilit o dată limită până la care România să ia măsuri pentru modificarea taxei. Principalele probleme sunt legate de valoarea taxei şi de faptul că autoturismele second-hand aduse din străinătate sunt impozitate diferit de cele din România.

Antena 3

×
Parteneri
Waze a lansat o nouă funcție, cerută de toți șoferii!
x close