Antena 3 CNN Externe UE va amâna reglementarea roamingului

UE va amâna reglementarea roamingului

UE va amâna reglementarea roamingului
03 Mai 2007   •   19:43

Parlamentul European va amâna votul asupra limitării preţului la convorbirile pe mobil între ţările din cadrul Uniunii Europene, fapt care va face improbabilă adoptarea unei astfel de legi până în vară. Comisia pentru Industrie, Cercetare şi Energie a Parlamentului European a votat, la începutul lunii aprilie, la Bruxelles, în favoarea reducerii cu până la 70 la sută a tarifelor pentru convorbirile internaţionale din UE. Totodată, europarlamentarii au respins amendamentul care propunea ca România şi Bulgaria să beneficieze de noile reglementări abia după doi ani.

Parlamentarul conservator austriac Paul Ruebig, raportorul PE, a declarat că timpul este 'extrem de redus', iar Parlamentul nu va fi capabil să voteze pe noua schemă propusă pe legea în cauză - una dintre legile UE cele mai marcate de lobby din ultimii ani - săptămâna viitoare, aşa cum s-a propus iniţial, dat fiind faptul că încă nu există un acord asupra unor puncte cheie între instituţii.

Pentru a intra în vigoare, propunerea legislativă din aprilie trebuie să fie aprobată de plenul Parlamentului European, la 12 mai, şi de Consiliul UE al miniştrilor Telecomunicaţiilor, care va avea loc la 7 iunie, în Luxemburg. Votul ar putea avea loc, cel mai devreme, în a treia săptămână a lunii mai, a declarat parlamentarul austriac. Acest lucru ar putea oferi timp, teoretic, guvernelor pentru aprobarea planului la întrunirea din 7 iunie, dar orice modificare gen limitarea preţului roamingului nu va putea intra în vigoare din vară.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Top 5 prezidențiabili 2024. Cele mai vehiculate nume pentru Cotroceni
x close