Antena 3 CNN Externe UE va notifica grupările de pe lista de terorişti

UE va notifica grupările de pe lista de terorişti

UE va notifica grupările de pe lista de terorişti
23 Apr 2007   •   20:01

Uniunea Europeană va notifica grupările şi persoanele care figurează pe lista sa de organizaţii teroriste, precizând motivele acestei înscrieri, potrivit unei decizii adoptate luni de miniştrii de externe ai celor 27 de state membre, reuniţi luni la Luxemburg. Măsura urmează unei decizii prin care Curtea Europeană de Justiţie a anulat, în decembrie 2006, îngheţarea fondurilor organizaţiei iraniene Mujahedinii Poporului, apreciind că verdictul iniţial nu fusese motivat şi că partea interesată nu l-a putut contesta.

Pentru persoanele sau organizaţiile a căror adresă /sau cea a avocatului lor/ nu este cunoscută, notificarea va fi fãcută prin intermediul Jurnalului oficial al UE, a explicat o sursă europeană. Organizaţiile vor avea la dispoziţie o lună pentru a-şi 'prezenta argumentele împotriva înscrierii pe listă', aceasta urmând să fie reexaminată în luna iunie.

Lista UE de organizaţii teroriste cuprinde 29 de grupări şi 30 de indivizi, fiind revizuită la fiecare 6 luni. UE a trimis, în urmă cu câteva săptămâni, o scrisoare grupării Mujahedinilor Poporului în care explica prezenţa acesteia pe listă, reamintind 'trecutul organizaţiei, în special atentatele de care se face responsabilă', a precizat sursa europeană.

Rompres

×
Parteneri
Guvernul taie 50% din sporurile bugetarilor care nu atrag bani europeni
x close