Antena 3 CNN Externe Ultimul model de Boeing, 787 Dreamliner, a făcut primul zbor (VIDEO)

Ultimul model de Boeing, 787 Dreamliner, a făcut primul zbor (VIDEO)

Ultimul model de Boeing, 787 Dreamliner, a făcut primul zbor (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Antena 3
18 Iul 2010   •   19:03


Ultimul tip de avion Boeing şi-a făcut debutul internaţional. Presa din întreaga lume a fost prezentă pe pista unui aeroport de lângă Londra, pentru a asista la aterizarea noului model de Boeing - 787 Dreamliner. Este primul avion de linie făcut din materiale uşoare.

Aparatul de zbor, destinat transportului de pasageri, a fost aşteptat multă vreme. Boeingul Dreamliner este singurul realizat din materiale compozite, în proporţie de 50%. De aceea este mult mai uşor şi mai mare decât predecesorii săi şi consumă mult mai puţină energie.

Planul iniţial al companiei a fost să-l lanseze în iulie 2007. La acel moment, oficialii erau foarte încrezători că vor putea respecta programul şi comenzile clienţilor.

Însă Dreamliner nu a fost gata nici în 2007, nici în 2008. Ci abia la sfârşitul lui 2009. De aceea, o parte dintre clienţi şi-au retras comenzile.

Compania a anunţat că livrarea primului aparat, programată pentru sfârşitul anului, ar putea fi amânată. Avionul care a aterizat lângă Londra este numai pentru teste.



Antena 3

×
Subiecte în articol: avion zbor aeronava companie aparat
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close