Antena 3 CNN Externe Un atentat eşuat asupra lui Obama a avut loc vineri. Serviciile Secrete l-au arestat pe cel care a tras în Casa Albă

Un atentat eşuat asupra lui Obama a avut loc vineri. Serviciile Secrete l-au arestat pe cel care a tras în Casa Albă

Un atentat eşuat asupra lui Obama a avut loc vineri. Serviciile Secrete l-au arestat pe cel care a tras în Casa Albă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
17 Noi 2011   •   09:42
Bărbatul arestat miercuri în Pennsylvania în legătură cu incidentul de la Casa Albă, Oscar Ramiro Ortega-Hernandez, ar fi avut o obsesie pentru preşedintele american Barack Obama, pe care l-ar fi comparat cu Anticristul, informează CBS News.
 
Prima audiere a lui Ortega va avea loc joi după amiază într-un tribunal din Pittsburgh. Procurorii au declarat că ar putea să îl acuze pe acesta de tentativă de crimă, chiar dacă incidentul nu a reprezentat o ameninţare pentru preşedinte.
 
Potrivit unor surse citate de CBS News, Ortega-Hernandez nu era în vizorul Secret Service înainte de incidentul de vineri. Dar anchetatorii cred că acesta ar fi vizat Casa Albă pentru că îl urăşte pe preşedintele Obama. Ortega-Hernandez l-ar fi comparat pe preşedinte cu "Anticristul" atunci când s-au întâlnit recent.

Autorităţile investighează starea de sănătate psihică a acestuia şi susţin că au indicii că bărbatul crede că atacul asupra Casei Albe face parte dintr-o misiune personală încredinţată lui de Dumnezeu, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor de securitate. Există de asemenea indicii că tânărul a devenit obsedat de Obama şi Casa Albă, potrivit altor doi oficiali care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului deoarece ancheta este în desfăşurare.
 
Ortega este din Idaho Falls, statul Idaho, şi a fost dat dispărut la 31 octombrie de către familia sa. Vineri dimineaţa, el a fost oprit de poliţie într-o suburbie a Washingtonului după ce ofiţerii au fost chemaţi în legătură cu o persoană suspectă. Poliţia i-a făcut poze dar nu avea niciun motiv să îl aresteze, a declarat locotenentul Joe Kantor.
 
Ortega, în vârstă de 21 de ani, are un istoric de arestări în trei state dar nu a avut legătură cu nicio organizaţie radicală, potrivit poliţiei. El a fost arestat miercuri după-amiază la un hotel din apropiere de Indiana, Pennsylvania, la nord-vest de Washington, a precizat Secret Service. Ulterior, Ortega a fost preluat de poliţia din Pennsylvania.
 

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close