Antena 3 CNN Externe Un avion cu 115 pasageri s-a prăbuşit

Un avion cu 115 pasageri s-a prăbuşit

Un avion cu 115 pasageri s-a prăbuşit
05 Mai 2007   •   13:35

Un avion Kenya Airways, cu 115 pasageri la bord, dispărut în Camerun, s-a prăbuşit, la 13 minute de la decolare. Toţi cei aflaţi la bord au murit. Anunţul a fost făcut de un oficial al aviaţiei civile din Kenya. Aeronava a dispărut de pe radare la scurt timp după decolare. Aeronava s-a prăbuşit în timp ce efectua o cursă Abidjan-Nairobi via Duala, Camerun.

?Avionul avea la bord 106 pasageri, mulţi dintre ei fiind conectaţi la alte curse din Nairobi spre alte ţări. Erau 8 membri ai echipajuluii plus un inginer de aviaţie?, a declarat Titus Naikuni, reprezentant de la Kenya Airways. Aeronava, un Boeing 737, era de ultimă generaţie în materie de tehnologie şi avea o capacitate de 190 de locuri. Controlorii de trafic au primit un semnal de avarie imediat după decolarea avionului. ?A decolat din Duala la miezul nopţii şi trebuia să ajungă la Nairobi la şase şi un sfert dimineaţa. Din nefericire nu s-a întâmplat aşa. Ultimul mesaj primit de turnul de control din Duala de la piloţii aeronavei a fost trimis imediat după decolare. Apoi s-a pierdut semnalul?, declara reprezentantul firmei Kenya Airways.

Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la prăbuşirea avionului. Ultima catastrofă aviatică în care a fost implicat un avion al companiei Kenya Airways a avut loc în 2000. Atunci un Airbus A310 cu 179 de persoane la bord s-a prăbuşit în mare, în largul ţărmului din Abidjan. Bilanţul final: 169 de morţi.

Antena 3

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close