Antena 3 CNN Externe Un balon cu aer cald plin cu oameni a intrat într-un stâlp de electricitate

Un balon cu aer cald plin cu oameni a intrat într-un stâlp de electricitate

Un balon cu aer cald plin cu oameni a intrat într-un stâlp de electricitate
Sursa foto: foto- Pexels
01 Oct 2018   •   12:45

Şase persoane au fost salvate după ce au rămas blocate timp de mai multe ore la 70 de metri în aer în nacela unui balon cu aer cald care a intrat într-un stâlp de electricitate în vestul Germaniei. 

Echipele de salvare au scos pe rând persoanele blocate în nacelă şi le-au coborât în siguranţă la sol, în apropiere de Bottrop, o localitate din landul Renania de Nord-Westfalia. 

Deşi starea de sănătate a celor şase era bună, ei au fost totuşi duşi la spital, a declarat un purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri. 

Ultima persoană a fost coborâtă la sol duminică, la ora 23:20 (21.30 GMT), după peste cinci ore petrecute în nacelă. 

După ce balonul a intrat în stâlp, echipele de salvare au urcat şi au fixat nacela pentru a preveni căderea ei, apoi au început operaţiunea de salvare, a indicat brigada de pompieri. 

Din fericire, doar anvelopa balonului a intrat în contact cu liniile de înaltă tensiune, iar materialul din care era fabricat acesta nu era conductor electric, a precizat purtătorul de cuvânt. 

Pe durata operaţiunii de salvare şi pentru a proteja pomperii, furnizarea energiei electrice a fost întreruptă, a adăugat acesta. 

În iunie, un balon cu aer cald s-a prăbuşit în zona Münsterland, din acelaşi land Renania de Nord-Westfalia, în incident fiind rănite şase persoane, dintre care trei au suferit leziuni grave.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: oameni stalp electricitate
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close